رهبری معظم انقلاب در پیام سال نو، همدلی و همزبانی دولت و ملت را شعار و برنامه کشور در سال ۱۳۹۴ اعلام نمودند و به محض اعلام، این پیام زیر نویس تمامی برنامه های تلویزیونی گردید و در میادین، معابر، سایت های خبری و … ترویج گردید و قدر مسلم به محض شروع به کار رسمی ادارات دولتی این پیام بر صدر کلیه مکاتبات و برنامه های اداری کشور تجلی پیدا خواهد کرد. اما نکته اینجاست که به راستی همدلی و همزبانی دولت و ملت در چه صورتی به معنای واقعی محقق خواهد شد؟!
همدلی و همزبانی بین دولت و ملت یک احساس معنوی ویژه است که در درون یک شهروند هویدا میشود و شرط خود نمایی و بروز این احساس، عملگرایی دولت است در تحقق خواست و تمنای ملت، دولت های مردمی و برآمده از خواست ملت همواره با اعمال برنامه های کارشناسی و علمی، خواست و نظر مردم را به اجرا در می آورند و همدلی و همزبان ملت میشوند. اما ایران امروز برای دستیابی به این مهم ناگزیر به برنامه محوری در کلیه امور است. تدوین، تبیین و اجرای برنامه های کارشناسی و علمی امروزه برای ما ضرورتی اجتناب ناپذیر است و یک انتخاب نیست، امروز دیگر نباید کشور را در معرض آزمون و خطا قرار بدهیم بلکه باید همواره بکوشیم تا کشور را با تکیه بر پتانسیل و توان احاد ملت، کارشناسانه و علمی اداره نمائیم، بدیهی است در این راستا می بایست از تجربیات موفق دنیا بهره گرفت، دولت می بایست از شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت در راستای تحقق خواست ملت بهره گیرد و گام بردارد، اما سوال اینجاست که خواست ملت چیست؟
با اندکی تامل واضح و مبرهن است که خواست ملت در انتخابات ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲ به وضوح هویدا گردید، خواست ملت توسعه سیاسی است چرا که توسعه سیاسی زیر بنای توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … است فلذا می بایست در راستای تحقق توسعه سیاسی بر مبنای خرد جمعی که تابلو اسلامی علوی است، احزاب، تشکلها و گروه های سیاسی حمایت و بستر و زیر ساخت کار سیاسی مطلوب فراهم گردد.
خواست ملت اطلاع رسانی، شفاف سازی و صداقت دولت است، وقتی مردمی انقلابی و همیشه در صحنه داریم که با درایت همواره پشتیبان دولت هستند برای اینکه این ذخیره را از دست ندهیم و نظامی مردم سالار داشته باشیم مکلفیم مردم را محرم خود بدانیم و اخبار و اطلاعات کشور را بی کم و کاست در اختیارشان بگذاریم چرا که ایرانی با بصیرت و آگاه همیشه در صحنه خواهد ماند و از آرمان ها و برنام های نظام و دولت حمایت خواهد کرد، خواست ملت رعایت اصول مترقی قانون اساسی و اجرای بدون تبعیض آن اصول است، خواست ملت تحقق شعار ایران برای ایرانیان است به عبارتی برای اداره ایران می بایست از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های ایرانی فارغ از عقاید شان بهره گرفت، خواست ملت نقد پذیری دولت است چرا که دولتی که تاب نقد ندارد روی اصلاح و تعالی را نخواهد دید، خواست ملت پرهیز دولت از اقدامات عوام فریبانه و پوپولیستی است چرا که این قبیل اقدامات توهین به شعور ملت است.
خواست ملت حمایت همه جانبه و عملی از اقوام اصیل ایرانی است که در سایه این حمایت، فرهنگ، تمدن و پیشینه قوی و غنی ایرانی تقویت و صیانت می گردد، خواست ملت حمایت علمی دولت از طبقه میانی جامعه است، طبقه ای که اگر تدبیر نشود رو به اضمحلال و نابودی است و اگر حفظ نشود شاهد نظام طبقاتی فقیر و غنی خواهیم بود، خواست ملت حمایت همه جانبه دولت از پیروان ادیان و مذاهب مورد وثوق در قانون اساسی است که اگر در این راستا تدبیر نشود شاهد جنگ عقاید خواهیم بود. خواست ملت تامین آرامش و امنیت ملت است که قدر مسلم در صورت تامین این مهم تعالی در همه امور متصور است، خواست ملت تامین آزادی بیان و سایر آزادی های مشروع در حوزه اندیشه و منطق است چرا که ایرانی آزاد با دیدگاه و فکر آزاد توسعه نگر و ژرف اندیش، تحول آفرین است.
مع الوصف از آنجائیکه دولت تدبیر و امید در جریان انتخابات وعده های زیادی در جهت ایجاد همدلی و همزبانی بین دولت و ملت داده است و در مدت فعالیتش در این راستا گامهای بلند وغیرقابل انکاری برداشته است و با نگاه معتدلانه و گفتمان صلح طلبانه اش در تمامی عرصه های ملی و بین المللی ورود پیدا کرده و توجه اکثر ملل توسعه یافته دنیا را به خود معطوف داشته است، انتظار است ضمن تداوم این اقدامات حسنه، نسبت به اعمال سایر خواسته های به حق ملت شریف ایران با رویکردی علمی و کارشناسی اقدام نماید و همدلی و همزبانی مد نظر رهبری معظم انقلاب را به منصه ظهور برساند. انشاء الله
نویسنده:رضا دوستی ایرانی
۱۳۹۴/۱/۲
یک دیدگاه ارسال کنید