مدیر امور اراضی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری از راه اندازی دبیرخانه ستاد مبارزه با پدیده زمین خواری برای نخستین بار در این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- رضا دوستی در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان به مناسبت ۷ بهمن، سالروز تاسیس سازمان امور اراضی کشور ضمن پاسداشت این روز، اظهارکرد: چهارمحال و بختیاری با جمعیتی حدود ۸۵۷ هزار و ۹۱۰ نفر یک درصد مساحت کشور را تشکیل می دهد که ۶۵ درصد آن را مراتع، ۱۸ درصد جنگل ها و تنها ۱۷ درصد مساحت باقی مانده قابلیت کشت و زراعت دارد و درصد باقی مانده نیز مسکونی است.
وی با اشاره به اهمیت مقوله زمین در تولید و توسعه هرجامعه گفت: به دلیل این مساحت ناچیز می طلبد حفظ و حراست از زمین بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد که در همین راستا کمیته های ویژه مقابله با تغییر کاربری زمین های کشاورزی تشکیل شده است.
دوستی همچنین به اهمیت زمین در تولید مواد غذایی اشاره کرد و افزود: طبق اعلام سازمان جهانی غذا، استاندارد ضریب امنیت غذایی در جهان ۸۰ درصد است حال آنکه این رقم در کشور ما تنها ۶۰ درصد است.
با تغییر کاربری زمین در استان مجدانه مقابله میشود
مدیر امور اراضی استان گفت: با توجه ظرفیت کم زمین های زراعی در استان می طلبد که مجدانه با تغییر کاربری زمین مقابله شود چراکه به ازاء یک درصد تغییر کاربری، میزان ۷ تا ۸ تن تولیدات کشاورزی و یک اشتغال کاهش می یابد که به طور قطع بر پیکر اقتصاد کشور فشار زیادی وارد میکند.
وی امور اراضی را خط مقدم جهادکشاورزی و پاسداشت زمین و ایجاد موانع حقوقی برای تغییر کاربری زمین های کشاورزی و باغات را مهم ترین هدف این مدیریت دانست.
به گفته وی، تشکیل کمیته ها و کمیسیون های مختلف برای اجرای طرح ضربتی مقابله با پدیده زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات از فعالیت های مهم و مورد توجه امور اراضی بوده است.
دوستی همچنین ضمن ارائه گزارش عملکرد امور اراضی در زمینه برخورد و رسیدگی به شکایات حقیقی و حقوقی مبنی بر تغییر غیر اصولی و غیرقانونی کاربری اراضی به استفاده های غیرکشاورزی و بعضا صنعت و ساخت و ساز اظهار کرد: هرچند در برخی موارد ضعف هایی وجود داشته اما رسیدگی به موارد تخلف به جد دنبال میشود.
مدیر امور اراضی استان همچنین اهمیت و ضرورت آموزش و برپایی هرچه بیشتر نشست های علمی و تخصصی و لزوم آگاهی سازی آشکار و قابل فهم را برای عموم را ضروری دانست و این مهم را پیش زمینه توسعه پایدار عنوان کرد.
دوستی همچنین آگاهی سازی دقیق، به موقع و صحیح در زمینه حفاظت از اراضی را از رسالتهای اصحاب رسانه دانست و افزود: اصحاب رسانه نه تنها در شناساندن اهمیت زمین به افکار عمومی بلکه در زمینه مقابله و برخورد مجدانه دستگاه های اجرایی برای برخورد با زمین خواران نیز نقش موثری ایفا خواهند کرد.
حفظ و صیانت از زمین، زمینه ساز توسعه پایدار است
به گفته وی، حفظ و صیانت از زمین، زمینه ساز توسعه پایدار است که می طلبد تلاشی همگانی صورت گیرد تا با ایجاد بستری مناسب رشد و شکوفایی کشور و استان را شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: حفظ و حراست ۵۰۰ هکتار از اراضی بایر و بلااستفاده استان به کمیسیون ارزیابی و احیا ارائه شده است تا راهکاری مناسب و قانونی برای احیاء و واگذاری این حوزه صورت گیرد.
مدیر امور اراضی استان تشکیل اتاق فکر در مدیریت به منظور حل و فصل مشکلات و پرونده های لاینحل و بلاتکلیف راکد در جهاد کشاورزی را از دیگر اقدامات مهم این نهاد اعلام کرد.
وی همچنین رسیدگی به مشکلات دره بلبل، باباعلی و غیره را نیز مهم دانست و گفت: در همین راستا کارگروه هایی تشکیل شده و مسائل در حال پیگیری است.
به گفته وی، راهاندازی بانک اطلاعات اراضی استان و استفاده از توان بخش خصوصی از دیگر اقدامات امور اراضی و گامی موثر برای مدیریت، آرشیو و بایگانی الکترونیک به منظور دستیابی سریع تر به پرونده ها و صرفه جویی در وقت و انرژی و دور شدن از مدیریت سنتی است.
مدیر امور اراضی استان همچنین راه اندازی دبیرخانه ستاد مبارزه با پدیده زمین خواری را از اقدامات مفید این دستگاه دانست و گفت: قرار است این طرح به زودی به عنوان الگو در کل کشور ترویج یابد که این امر برای استان بسیار امیدبخش و مفید است.
دوستی افزود: آمده ایم تا با پدیده شوم زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مقابله کنیم و این امر را در غالب طرحی ضربتی مجدانه دنبال می کنیم.
مبارزه با زمین خواری نیازمند عزم همگانی است
وی همچنین خواستار کمک آحاد جامعه اعم از مردم، مسئولان و مطبوعات برای مقابله با زمینخواری شد و اظهارکرد: چنانچه زمین خواری و تغییرکاربری غیرقانونی مشاهده شد افراد هرچه سریعتر به مراجع زیربط برای پیگیری و مقابله اطلاع دهند.
به گفته دوستی، هنوز مجوز احداث و آسفالت ریزی امتداد بلوار کاشانی شهرکرد به راه و شهرسازی داده نشده و چنانچه مجوز صادر شود تنها منوط به بهره برداری این خیابان است و هرگز تحت هیچ شرایطی زمین های زراعی اطراف این خیابان تغییر کاربری داده نمی شوند.
مدیر امور اراضی استان همچنین نسبت به بنگاه های معاملات ملکی که سودجویانه در حال خرید و فروش غیرقانونی و بورس بازی زمین های اراضی کشاورزی با هدف ساخت و ساز و تغییر کاربری هستند هشدار داد.
یک دیدگاه ارسال کنید