به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پیشنهاد تبدیل منطقه حفاظت شده سبز کوه به ذخیرگاه زیست کره در سومین جلسه کمیته ملی انسان و کره مسکون پیشنهاد شد.بر اساس گزارش های ارایه شده، ۹ ذخیره گاه زیست کره ایران در سال ۱۳۹۱ مورد بازنگری قرار گرفته است و اطلاعات تکمیلی به زودی به دبیرخانه برنامه یونسکو ارسال می شود.
کمیته ملی انسان و کره مسکون، سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد تا با استفاده از توان کارشناسی خود ویژگی های منطقه حفاظت شده سبز کوه در استان چهار محال و بختیاری را به عنوان یازدهمین ذخیره گاه زیست کره مورد بررسی و نتایج را به کمیته اعلام کنند.
ذخیره گاه های زیست کره اکوسیستم های خشکی یا آبی هستند که در آنها یافتن روش های مختلف تلفیق حفاظت از تنوع زیستی و استفاده پایدار از آن مورد آزمایش قرار می گیرد، در واقع ذخیره گاه های زیست کره دارای مفهومی فراتر از مناطق حفاظت شده اند.
بر این اساس تاکنون ۶۲۱ ذخیره گاه از ۱۱۷ کشور جهان در فهرست شبکه جهانی ذخیره گاه های زیست کره یونسکو به ثبت رسیده اند. کشور ایران از کشورهای پیشگام در ثبت ذخیره گاه های زیست کره بوده و بر همین اساس تا کنون ۱۰ ذخیره گاه زیست کره شامل ارومیه، ارسباران، گنو، حرا، توران، کویر، ارژن، پریشان، گلستان و دنا در فهرست شبکه جهانی ذخیره گاه های زیست کره به ثبت رسیده است.
منطقه حفاظت شده سبزکوه با مساحت ۵۴۲۹۱ هکتار در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است .
پوشش گیاهی آن شامل بلوط ، گلخونک، پسته وحشی، آلبالوی وحشی، ارس، بادام وحشی، ارژن، زالزالک، گرامینه، لگومینوز و پستاندارانی همچون کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، خرس قهوه ای، خوک وحشی، تشی، خرگوش، گرگ و شغال و پرندگانی مانند کبک دری، تیهو و پرندگان شکاری تنوع جانوری این منطقه را تشکیل می دهد.
منطقه حفاظت شده سبز کوه قبل از سال ۱۳۶۵ به صورت منطقه آزاد مورد حفاظت قرار می گرفت ولی از سال ۱۳۶۵ با بررسی و مطالعات انجام شده و به دلیل دارا بودن پتانسیل های غنی گیاهی و جانوری و توپوگرافی ویژه به صورت منطقه شکار ممنوع تحت حفاظت قرار گرفت.
پس از آن در سال ۱۳۶۹ و حفاظت موثر به صورت منطقه حفاظت شده به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست رسید و در سال ۱۳۷۰ با این نام مورد حفاظت قرار گرفت.
کمیته ملی انسان و کره مسکون که متشکل از نمایندگان سازمانها، دانشگاهها و صاحبنظران حوزه محیط زیست کشور است و دارای وظایف راهبردی از قبیل کوشش در توسعه ارتباط و تبادل اطلاعات بین وزارتخانه ها، سازمان ها، دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی و مطالعاتی در زمینههای مرتبط با برنامه بینالمللی انسان و کره مسکون یونسکو در سطح ملی، بررسی و اظهار نظر در مورد گزارش ها، برنامه های میان مدت و برنامه و بودجه دوساله یونسکو، برنامه مشارکت یونسکو ، تهیه اصلاحیه ها و قطعنامه های لازم و ارایه به کمیسیون ملی یونسکو در ایران، مشاوره و اعلام نظر به وزارتخانه ها، سازمان ها، دانشگاه ها و موسسات علمی و تحقیقاتی به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه برنامههای انسان و کره مسکون، مشارکت در برنامه ریزی به منظور حفاظت ذخیره گاه های زیست کره از آلودگیهای زیست محیطی و تخلیه پسماندهای ناشی از فعالیتهای انسانی و صنعت است .
یک دیدگاه ارسال کنید