برای گشت و گذار در شهرکرد باید روزها وقت گذاشت، چرا که طبیعت بینظیر این منطقه ارزش گذاشتن وقت و انرژی را خواهد داشت.
به گزارش ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری – اگر در ایام نوروز به طبیعتگردی و کشف ناشناختهها علاقهمند هستید، بام ایران بهترین گزینه است.
شهرستان شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری با مساحت دو هزار و شش کیلومتر مربع، شامل سه بخش، هشت شهر و چهار دهستان، و با ارتفاع دو هزار و ۶۶ متر از سطح دریا، بلندترین مرکز استان در کشور بوده که به بام ایران معروف است.
جاذبههای گردشگری
چشمه زنه هفشجان، چشمه مایک سورشجان، چشمه وقت و ساعت روستای شمسآباد، پارک سرچشمه فرخشهر، پارک ملت شهرکرد، منطقه حفاظت شده تنگ صیاد و … از جمله جاذبههای گردشگری این شهرستان محسوب میشوند.
اماکن تاریخی – مذهبی شهرکرد
از ارزشمندترین بناها و بافتهای قاجاری استان، بناهای موجود در قلعه چالشتر است که از جمله آنها میتوان به خانه خدارحمخان و خانه ستوده اشاره کرد.
ساخت این بنا در سال ۱۳۲۳ هجری قمری به پایان رسید و دارای اطاقهای نقاشی، حوض سنگی منقوش و حمام خصوصی است.
سه موزه آثار سنگی، کار و زندگی، مردمشناسی در این مجموعه قرار داشته و در آنها نمونههایی از آثار سنگی منقوش و کتیبهدار و زندگی روستایی و کشاورزی و وسایل و البسه و ابزار آلات مربوطه در آنها به نمایش گذاشته شده است.
این بنا در ۲۵ مهرماه سال ۷۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
خانه آزاده چالشتر، قلعه اسفندیارخان بختیاری فرخشهر، قلعه امیر مجاهد روستای شمسآباد، قلعه نصیرخان بختیاری روستای سورک، امامزاده عزیزالله شهرکیان، امامزاده عبدالله روستای سورک، امامزاده سلطان سبزهپوش چالشتر از جمله اماکن تاریخی- مذهبی این شهرستان است.
موزه مردم شناسی فرخشهر، موزه مردم شناسی شهرکیان، موزه باستانشناسی شهرکرد، موزه محیطزیست، موزه دفاع مقدس شهرکرد، امامزاده شاهمنظر هفشجان، امامزاده سید علیاکبر نافچ، مسجد جامع چالشتر، مسجد جامع شهرکیان، مسجد جامع شهرکرد، سقاخانه ارابامیرزا شهرکرد، سنگ نبشتههای گردنهرخ، سنگ نگاره هفشجان و … را میتوان از دیگر اماکن تاریخ- مذهبی شهرستان شهرکرد برشمرد.امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون
بقعه این دو امامزاده از بناهای قدیمی و تاریخی شهرکرد به شمار میرود و در هسته مرکزی و بافت قدیمی شهر قرار دارد.
به لحاظ ویژگیهای معماری و تاریخی، این بنا در سال ۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بخش مهم این خانه که تالار یا اتاق آیینه نامیده میشود در واقع اتاق شاهنشین به شکل شکم دریده یا چلیپایی است که در معماری مسکونی قاجاری بسیار مشاهده میشود.
اتاق آیینه بخشی از عمارت بزرگ متعلق به خانواده محمودیه بوده است که دارای فضاهایی بزرگ، باربند، میانسرا، اندرونی، حیاط خلوت و انبارهایی بوده است.
در خیابانکشیهای انجام شده در دوره پهلوی دوم در شهرکرد و اجرای خیابان ولیعصر، بیشتر عرصه این خانه تخریب میشود و تنها فضای موسوم به تالار آیینه و اتاقهای همجوار آن و بخشی از ایوان شمالی حیاط آن و حیاط غربی باقی مانده است.
این بنا در ۹ فروردین سال ۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این پارک به دلیل چشمانداز مناسب و مسلط بودن بر شهر شهرکرد میتواند اوقات خوشی را برای مسافران و گردشگران به وجود آورد.
راه دسترسی آسفالته، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، فضای سبز، سکوی نشیمن، اغذیه فروشی، دسترسی به واحدهای پذیرایی و اقامتی شهرکرد و پارکینگ از امکانات موجود در این منطقه زیبا است.
همچنین پارک سرچشمه فرخشهر دارای چشمههای پر از آب و فضای سبز زیبا و چشمنواز و جنگلی است.
نخستین چیزی که در بدو ورود چشم هر بینندهای را خیره میکند آبنمای زیبای این پارک که بر روی استخرهای پارک قرار دارد.
اساس آبادانی و شکلگیری پارک سرچشمه فرخشهر چشمهای است به نام دروغزن که آب این چشمه بسیار با ارزش که در مسیر خود برکت، زیبایی و شکوفایی را به ارمغان میآورد جاذبه دلنشینی را آفریده است.
همچنین نمدمالی از ابتداییترین شیوههای تولید زیرانداز، پایپوش و لباس بوده که بشر به آن دست یافته است.
ماده اولیه نمد از پشم بوده که در اثر رطوبت و فشار در هم تنیده شده است، کلاه نمدی، زیرانداز، جلیقه، شنل، زیرمنقلی، کیف، کفش و پوشش اسب از جمله کاربردهایی است که برای نمد وجود دارد.
قفلسازی؛ تولید قفلهای سنتی در استان چهارمحال و بختیاری در چالشتر از مناطق غرب شهرستان شهرکرد از دیرباز رواج داشته و توسط هنرمندان زبردست این منطقه تولید میشود.
سایت پروازی بام ایران در فاصله ۱۵ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری بعد از پلیسراه شهرکرد به طرف اصفهان واقع شده و قابلیتهای این سایت در کشور منحصر به فرد است و چندین مسابقات کشوری و جشنواره در این سایت برگزار شده است.
یک دیدگاه ارسال کنید