مهرداد قطره سامانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین بارش های استان از ابتدای سال زراعی جاری تا امروز (۲ اردیبهشت)، ۸۱۷ میلیمتر گزارش شده که این بارش ها در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت از رشد ۴۶ درصدی برخوردار است.
وی ادامه داد: میانگین بارش های سال زراعی شهرستان کوهرنگ نیز به ۲ هزار و ۱۱۵ میلیمتر رسیده و با توجه به ادامه بارش های موثر در استان و این شهرستان، این میزان بارش ها از سال ۱۳۴۰ به بعد یک شگفتی و رکورد به شمار می رود.
قطره سامانی تصریح کرد: این در حالی است که در سال زراعی ۷۱-۷۲ نیز میانگین بارش ها در شهرستان کوهرنگ به بیش از ۲ هزار میلیمتر رسیده بود اما با توجه به تداوم بارش های اخیر، آمار سال زراعی جاری به بیش از میانگین سال ۷۱-۷۲ می رسد.
معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نیمی از بارش های سال زراعی جاری شهرستان کوهرنگ بصورت باران بوده است، افزود: این موضوع سبب شده تا از حجم بالای بارش های این شهرستان کمترین بهره گیری شود و این حجم بارش ها به استانهای همجوار سرریز شود.
قطره سامانی خاطرنشان کرد: بهبود منابع آب بویژه در حوزه منابع آب های زیرزمینی نیازمند تجمیع برف طی چندین سال پیاپی است که این موضوع با وجود بارش های خوب برف در سال زراعی جاری محقق نشد وباران تمامی حجم برف انباشت در کوهرنگ را آب کرده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زاینده رود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و کمبود بارش ها در این استان طی یک دهه اخیر استانهای اصفهان، خوزستان و یزد را با چالش مواجه کرد و با وجود بارش های خوب فروردین ماه امسال همچنان کارشناسان بر این باورند که این بارش ها نمی تواند عمق خشکسالی یک دهه اخیر را جبران کند.
سیلاب های ناشی از بارندگی های فروردین ماه امسال حدود ۶ هزار میلیارد ریال خسارت در بخش های مسکن بخصوص روستایی، اراضی کشاورزی و باغ ها، تاسیسات زیربنایی و روبنایی چهارمحال و بختیاری وارد کرد.
منبع : ایرنا
یک دیدگاه ارسال کنید