مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری از کاهش ۲۵ درصدی آتش سوزی در منابع طبیعی استان طی یسال گذشته خبر داد.
علی محمدی مقدم روز سه شنبه کارگاه آموزشی پیشگیری و اطفای حریق در منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه در سال جاری آتش بزرگ در منابع طبیعی و عرصههای جنگلی و مرتعی استان رخ نداده است، افزود: امسال بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی برای اجرای طرحهای پیشگیری و اطفای حریق اختصاص داده شده است.
به گفته وی، بیش از ۹۰ درصد از آتش سوزیها در عرصههای ملی، جنگلی و مرتعی و مناطق حفاظت شده عامل انسانی و غیر عمد بوده، ضمن آنکه سال گذشته ۱۴ مورد آتش سوزی در ۲۷ هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان رخ داده است.
وی افزود: مدیریت صحیح در زمان بحران و یا آتش سوزی در منابع طبیعی در کاهش خسارت و یا جلوگیری از بروز بحران و آتش سوزی مؤثر بوده است.
محمدی مقدم افزود: یدر ک هکتار جنگل ۲.۵ تن اکسیژن تولید می شود که با تخریب این عرصهها به دلیل آتش سوزی و یا قطع درختان خسارت زیادی به عرصههای ملی وارد میشود.
به گفته وی، برای تبدیل یک بذر بلوط به درخت بیش از چند صد سال زمان نیاز است که در صورت عدم مراقبت از این موهبت الهی در تخریب خاک، افزایش گرد و غبار را بدنبال دارد.
رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در این کارگاه آموزشی افزود: عمده عامل آتش سوزی در عرصههای ملی و منابع طبیعی عامل انسانی است که به دلیل سهل انگاری رخ میدهد.
هومان خاکپور افزود: در تعطیلات اخیر ۸ فقره آتش سوزی در عرصههای جنگلی و ملی کشور رخ داد که از این تعداد ۵ آتش سوزی در جنگلهای زاگرس بوده است.
به گفته وی در زمان بروز آتش سوزی ضعف مدیریت اطفا حریق یک معضل است که میتوان با مدیریت درست و صحیح از نیروها و سمن و تشکل مردمی و همچنین جوامع محلی و بهره برداران که خودجوش در عرصه ها حضور دارند برای کاهش خسارت ناشی از آتش سوزی با اطفا سریع و صحیح استفاده کرد.
کارگاه آموزشی پیشگیری و اطفا حریق در منابع طبیعی با حضور فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری، رؤسای ادارات منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
استان چهارمحال و بختیاری با ۳۰۷ هزار هکتار رویشگاه جنگلی معادل ۱۸.۵ درصد مساحت استان و ۲.۵ درصد مساحت جنگلهای کشور در زاگرس میانی واقع است.
هم اکنون ۹۰ درصد عرصههای استان، زیرپوشش منابع طبیعی و آبخیزداری و ۱۰ درصد عرصهها نیز زیر مجموعه محیط زیست است.
منبع : ایرنا
یک دیدگاه ارسال کنید