قائم مقام فرمانده واحد تخریب تیپ۴۴قمر بنی هاشم(ع)(سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
شهید «مرتضی اسماعیل زاده» در تاریخ ۲۰/۳/۱۳۴۴ مطابق با بیست و یکم ماه مبارک رمضان شب شهادت مولایش علی (ع) در یک خانواده مستضعف در شهرستان «بروجن» در استان «چهار محال و بختیاری» دیده به جهان گشود.دوران قبل از دبستان را سپری نمود و به دبستان رفت و از همان کودکی دارای ذکاوت و شجاعت عجیبی بود تا به مدرسه راهنمایی رفت و پس از اتمام وارد هنرستان فنی شهید مصطفی شبانیان بروجن گردید.
از زمانیکه به هنرستان رفت فعالیتهای خود را در بسیج و سپاه شروع کرد و دوره هائی را گذراند. در دوران انقلاب فعالیتهای زیادی از خود نشان داد و در راهپیمایی ها و حفاظتهای شبانه با بسیج همکاری داشت، به کلاسهای ویدئویی که از مباحث شهید بهشتی تشکیل می شدرفت و کم کم بعنوان عضو نیمه وقت سپاه در آمد و عازم جبهه شد .در تیپ۴۴ قمر بنی هاشم(ع) در واحد تخریب شروع به فعالیت نمود.او در عملیات محرم شرکت کرد و بعد از عملیات به خانه بازگشت و پس از مدتی تحصیل و فعالیت در سپاه در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۶۲ به جبهه بازگشت . پس از ابراز رشادت ها وشجاعتها و گذراندن دوره های سنگین به عنوان مسئول آموزش تخریب تیپ قمر بنی هاشم منصوب و شروع به فعالیت نمود. در مدت چهار سالی که در جبهه بود کار های تخصصی مهمی انجام داد از جمله انفجار پل مهم جبیر در عملیات بدر که این پل بر روی رودخانه دجله بود و نقش مهمی در پیروزی عملیات بدر داشت و تمام کارشناسان نظامی دنیا از انفجار این پل به دست رزمندگان اسلام تعجب کرده بودند در این انفجار مرتضی با یک گروه از بچه های تخریب و گروه ضربت از سنندج مأموریت یافته بودند که پل را تخریب نمایند. مرتضی مسئول گروه بود و بچه های گروه ضربت سنندج برای حفاظت آنها بودند . پس از درگیر شدن رزمندگان با دشمن از خاکریز دشمن عبور کردند چند کیلو متر را طی نمودند و پل را منفجر کردند. پلی که به گفته بچه ها ۴۰متر طول و ۱۶ متر عرض داشت و فلزی بود و نیروهای دشمن متوجه نشدند وقتی خواستند عقب نشینی کنند دیدند که پل منفجر گردیده سلاحهای سنگین آنها در منطقه به جای ماند و نیرو های دشمن به رودخانه ریختند .پس ازانفجارپل،مرتضی موضوع را با بی سیم به فرمانده هان ارشدجنگ که درقرارگاه کربلا حضورداشتند اطلاع می دهد اما باور آن سخت است. وقتی نشانه های کامل پل را می گویدو دشمن که در حال عقب نشینی از آن منطقه است خود را بهرودخانه دجله می اندازد؛ نابودی پل جبیرمسجل می شود. پس از آن سردار محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرمانده این عملیات بزرگ ورزمندگان واحد تخریب تیپ قمر بنی هاشم تجلیل و قدردانی می نمایند.
مرتضی همواره در جبهه ماند و بچه ها را آموزش داد. مأموریت های سنگین انفجارات را به او محول میکردند. به قول برادر فتاح فرمانده تخریب ،ما هر وقت مأموریت سختی بود به او محول می کردیم. نیمه های شب که می شد منتظر می ماندیم که برگردند، می خندیدند و می آمدند، خوشحال بود از این که کارش را انجام داده. قبل از عملیات والفجر ۸ روزها چندین گردان را آموزش می داد و شبها برای شناسایی منطقه به قلب دشمن می رفت. بچه های تخریب می گفتند هر وقت مرتضی می آمد شب را آماده می خوابیدیم . عملیات والفجر ۸ جاده ، پل و سنگر های عراقی رامنفجر کرد.او هیچ ترس و وحشتی نداشت، بی باکانه خودش را به قلب دشمن می زد تا اینکه سرانجام در تاریخ ۲۸/۱۱/۱۳۶۴ هنگامی که مأموریتش را انجام داده بود و نیروهای تحت امر خود را عقب می فرستاد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید و روحش که در این چهار سال بی قرار پرواز بود به ملکوت اعلی پیوست. وقتی خبر شهادتش را به فرماندهان دادند همه ناراحت شدندوازهمه بیشتر بچه های تخریب ناراحت بودند، از اینکه سرداری مخلص با شهامت و متخصص را در کنار خود
نمی دیدند
یک دیدگاه ارسال کنید