مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در سطح کشور شناخته نشده است، تاکید کرد: پتانسیل کافی در استان برای جذب حداقلی ۱۰ تا ۱۵ درصد گردشگر وجود دارد، بنابراین تبلیغات در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
مهرداد جوادی ۳۱ اردیبهشتماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، با اشاره به اقدامات بسیار در خصوص استقرار و تجهیز یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، اظهار کرد: در این راستا باندهای بسیاری شناسایی و دستگیر شدند.
جوادی گفت: اقداماتی در خصوص تهیه اسناد بناهای تاریخی صورت گرفته که تاکنون برای ۱۰ بنای تاریخی سند اخذ شده است، همچنین اخذ سند برای ۲۴ بنای تاریخی در حال انجام و سند برای ۱۱ بنای تاریخی دیگر در برنامههای آتی اداره کل صادر خواهد شد.
وی برگزاری دورههای آموزشی برای فعالان گردشگری استان، برگزاری سومین دوره توانمندسازی تشکلهای مردم نهاد گردشگری منطقه دو کشور با حضور شش استان در چهارمحال و بختیاری، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی تهران در حوزه گردشگری و صنایع دستی در راستای معرفی جاذبههای استان، بازدید از پروزههای اجرایی حوزره گردشگری و صنایع دستی از جمله برخی اقدامات این اداره کل بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان صدور ۳۴۰ مورد مجوز مشاغل خانگی در حوزه صنایع دستی، صدور سه مورد پروانه کارگاهی، پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۷۷۰ میلیون ریال و فراهم شدن استغال دو هزار و ۱۴۳ نفر، پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری و فراگیر از دیگر اقدامات سال گذشته این اداره کل برشمرد.
وی با اشاره به اینکه ارتباط با سرمایهگذاران یکی از اهداف اصلی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است، تصریح کرد: عمده مشکل سرمایهگذاران استعلاماتی است که باید از دیگر دستگاهها اخذ کنند، بنابراین لازم است برای تسهیل این امر اقداماتی انجام شود و حمایت لازم از سرمایهگذاران صورت گیرد.
جوادی با اشاره به برگزاری همایش «شهرکرد؛ شهر ملی نمد» در اواخر سال گذشته، بیان کرد: با جدیت به دنبال پیگیری آن هستیم تا از این طریق ثمرات مطلوبی حاصل شود.
وی تاکید کرد: با برنامهریزیها و زمانبندی معقول، لازم است در حفاظت از آثار تاریخی و رونق صنعت گردشگری استان گامهای مطلوبی برداشت.
جوادی در ادامه با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در سطح کشور شناخته نشده است، تاکید کرد: پتانسیل کافی در استان برای جذب حداقلی ۱۰ تا ۱۵ درصد گردشگر وجود دارد، بنابراین تبلیغات در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
وی در خصوص حفاری آثار تاریخی و با تاکید بر اینکه نباید به آثار تاریخی به عنوان گنج نگاه شود، افزود: حفاری که منجر به نتیجه مطلوب شود، نیاز به هزینه بالایی دارد و بعد از حفاری نیز باید از بقایای آن حفاظت کرد که این امر نیازمند هزینه بسیار است، همچنین اگر تمام زیرخاکیها بیرون کشیده شود سهمی برای آیندگان باقی نخواهد ماند، بنابراین باید حفاظت افزایش و فرهنگسازی لازم در این زمینه صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید کرد: لازم است سرمایهگذارانی برای ساخت هتل و فراهم شدن امکانات در برخی از شهرستانها، جذب شود که خوشبختانه این اداره کل حمایتهای لازم از سرمایهگذاران را انجام میدهد و تسهیلات در اختیار آنها قرار میدهد.
وی از ساخت هتل پنج ستاره در شهرکرد خبر داد و گفت: این هتل قطعا از استانداردهای ملی و جهانی برخوردار خواهد بود تا بتوان گردشگران ورودی به شهر را در آن جای داد.
جوادی گفت: در بسیاری از نقاط استان سرویس بهداشتی ساخته شده ولی به دلیل نداشتن متولی قفل هستند که در سال گذشته تعدادی سرویس بهداشتی موقت ساخته و در اختیار شهرستانها قرار داده شد، بنابراین اگر زیرساخت گردشگری همچون سرویس بهداشتی ساخته شود و متولی برای نگهداری از آن وجود نداشته باشد این امر مطلوب نیست.
وی ادامه داد: بخش خصوصی برای ساخت سرویس بهداشتی در جاهایی که نیاز به ساخت بوده ورود پیدا کرده است، از طرفی باید در کنار آن یک بخش تجاری احداث کند که مقرون به صرفه باشد.
در ادامه سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان کرد: رسانهها به عنوان یکی از بازوان قوی گردشگری میتوانند بحث گردشگری پایدار در استان را محقق کنند.
محمدرضا عباسی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب گردشگری اکوتوریسم در کشور مطرح است، گفت: چندین سال است شعاری با عنوان چهارمحال و بختیاری بهشت بومگردی نامگذاری شد که در استان گردشگری بوم گردی رواج یابد.
وی با اشاره به انجام اقدامات مطلوب در بحث زیرساختهای گردشگری در استان، تصریح کرد: ۱۵ منطقه نمونه گردشگری در استان شناسایی شده است، همچنین ۲۱ طرح گردشگری در استان در حال فعالیت هستند که عمده تمرکز بر اقامتگاههای بوم گردی و خانههای مسافر است.
در ادامه معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه یکی از محورهای اشتغال حوزه صنایع دستی است، گفت: نامگذاری شعار سال به نام رونق تولید با حوزه صنایع دستی ارتباط مستقیم دارد.
مهرداد رئیسی گفت: در سال جاری تلاش شده برنامهها مرتبط با شعار سال انجام شود، زیرا صنایع دستی یک اقتصاد مقاومتی درونزا است که وابستگی ندارد و این امر یک امتیاز مثبت برای استان و کشور محسوب میشود.
وی بیان کرد: صنایع دستی در ارزآوری، صادرات، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها نقش مهمی را ایفا میکند و در صورت تقویت این حوزه علاوه بر رونق گرفتن اشتغال، درآمد خانوارها افزایش خواهد یافت.
رئیسی با اشاره به اینکه توسعه مناطق روستایی در حوزه صنایع دستی از اهداف این اداره کل است، بیان کرد: این امر جلوی مهاجرت بی رویه به شهرها را خواهد گرفت.
وی با اشاره به نامگذاری شهرکرد، به عنوان شهر ملی نمد، تصریح کرد: این امر میتواند پیامد خوبی برای استان به همراه داشته باشد که در این میان باید از این فرصت مطلوب به منظور توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی استفاده کرد، همچنین باید به رونق و توسعه صنایع دستی، برندسازی، اشتغال، ارزآوری و افزایش تولید توجه شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از صنایع دستی استان مربوط به عشایر است، گفت: در حوزه عشایری چندین اتفاق مهم رخ داده که از جمله آنها این است که چوغای عشایر به نام چهارمحال و بختیاری ثبت و دو روستای بازفت به عنوان نشان جغرافیایی به ثبت رسیدند.
در ادامه سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، با اشاره به مطالعات باستانشناسی انجام شده، گفت: قدیمیترین آثار تاریخی، دهکدههای ایران، روستاهای کشور، کتیبههای بر خط در چهارمحال و بختیاری یافت شده است.
علی اصغر نوروزی تاکید کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته بیش از چهار هزار اثر تاریخی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۶۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی گفت: در بیشتر آثار تاریخی تخریبی، دستگاههای دولتی نقش دارند، زیرا چهارمحال و بختیاری استانی توانمند است که نیازمند عزم جدی برای وجود زیرساختها است.
نوروزی در خصوص اینکه شهرکرد چشم و پیشانی استان در زمینه گردشگری است، ادامه داد: متاسفانه شهرداری شهرکرد برای میراث فرهنگی و گردشگری گامی بر نداشته و این امر نشان میدهد عزم جدی برای توسعه گردشگری در شهرکرد وجود ندارد.
منبع : ایسنا
یک دیدگاه ارسال کنید