دکتر رحیم رئیسی دهکردی
یکی از مفاخر و پیشگامان علم پزشکی در استان چهارمحال و بختیاری دکتر رحیم رئیسی دهکردی است. او در سال ۱۲۹۴ هجری شمسی در دهکرد( شهرکرد فعلی) چشم به جهان گشود و در دامان پدر و مادری با اراده و مصمم و شکست ناپذیر تربیت شد. رحیم رئیسی دوران کودکی خود را به کار و زحمت عادت داده بود و همین ویژگیهای تربیتی او در خانوادهاش سبب شده بود که وی در دوران بزرگ سالی در راه انجام وظایف انسانی و شغلی خود از هیچ مانعی نهراسد و با شجاعت موانع را از جلوی پای خود بردارد.
رحیم رئیسی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در شهرکرد گذراند و برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و پس از کسب دیپلم در این شهر طبق خواسته و آرزوی پدرش مبنی بر پزشک شدن او در آینده برای شرکت در کنکور پزشکی به تهران رفت و با وجود تعداد زیاد داوطلبان در این آزمون موفق شد و پس از پذیرش در کنکور پزشکی با بهرهی از علمی استادان صاحب نام و مشهور آن زمان آموزش لازم و مهارتهای تخصصی را به خوبی فرا گرفت و دوره هفت ساله پزشکی را با موفقیت در تهران به پایان رساند.
دکتر رئیسی دهکردی در طول دوران تحصیلات پزشکی و پس از آن برای مهار بیماریهای مسری و همچنین گسترش آموزشهای عمومی بهداشتی و سلامت مردم، به مناطق مختلفی از ایران از جمله مناطق محروم سفر کرده بود و با توجه به داشتن مسئولیتها و مدیریتهای شغلی، خدمات بسیار ارزندهای را در بیش از نیم قرن پیش از جمله تاسیس درمانگاه و مراکز بهداشتی مناطق محروم و مرزی کشور انجام داده بود و با این خدمات شایسته و ماندگار مردم این استان و سایر مناطق کشور همواره از وی به نیکی یاد میکنند.
مسئولیتها و خدمات:
دکتر رحیم رئیسی دهکردی در سال هفتم تحصیلی پزشکیاش در تهران در پی ماموریتی از طرف دولت وقت، برای مهار بیماری وبا در مرزهای سیستان و خراسان رفته بود تا از سرایت وبا در آن مناطق جلوگیری کند و در این کار بسیار موفق بود. به طوری که به پاس این خدمات ارزندهاش در سیستان به ریاست بهداری استان چهارمحال و بختیاری منصوب شد. او همچنین در دوران جنگ جهانی دوم مسئولیت بهداری استان چهارمحال و بختیاری را تا سرحد مسجد سلیمان و اهواز بر عهده گرفت. پس از چهار سال خدمت در شهرکرد به سمت مدیرکلی بهداری سیستان و بلوچستان منصوب شد و به سبب مهار بیماریهای مسری و تلاش برای سلامتی مردم در مناطق مختلف آن استان از طرف دولت موفق به دریافت لوح تقدیر شده بود. وی پس از دو سال اقامت در آنجا برای انجام امور بهداری به همدان و سپس به کرمانشاه( استان پنجم که شامل کردستان،
همدان و ایلام بود) رفت و مدیرکل بهداری این استان شده بود. او مدت شش سال ریاست ادارهکل بهداری استان اصفهان را نیز بر عهده داشت و تا زمان بازنشسته شدنش در سال ۱۳۵۸ مسئولیتهای زیادی در زمینهی خدمات پزشکی و بهداشتی بر عهده داشت.
دکتر رئیسی علاوهبر تشویق خیرین بزرگ برای ساخت بیمارستانها و مدارس در نقاط مختلف کشور خودش نیز از بانیان مراکزی همچون تاسیس درمانگاه در مرز ایران و عراق، ایجاد کلینیک تخصصی شهرکرد، ساخت دبیرستان دخترانه پریدخت رئیسی که این بنای آموزشی را دخترش پریدخت به یاد او در سال ۱۳۶۸ ساخت.
ساخت مدرسه راهنمایی مجهزی در زرند ساوه، ساخت مدرسه راهنمایی در شهر سامان به نام سید اسدالله مصطفوی( پدر همسرش) ساخت هتل توریستی کوهرنگ با کمک فرزندش مهندس فریدون رئیسی به منظور رفاه حال گردشگرانی که به این شهرستان مسافرت میکنند. از جمله خدمات ارزندهاش به شمار میرود. او درباره خدماتش چنین گفته است” مدت ۶۲ سال است که به طور مستقیم و غیر مستقیم در راه سلامتی جسمی و روحی افراد این مملکت تلاش میکنم، بهترین روزهای جوانی خود را در این راه صرف کردهام. امروزه آثار فکری و عملی تلاش من به صورت دهها درمانگاه، بیمارستانهای مجهز و موسسات بهداشتی و حمام و لوله کشی، موسسات آب آشامیدنی و مدرسه در مناطق مختلف و در استانهای مختلف ایران مشاهده میشود، و تاکنون میلیونها نفر از این تلاش بهداشی استفاده کردهاند. باشد که خوانندگان عزیز و پزشکان و مسئولان با مطالعه تلاشهای من در نقاط دورافتاده و همراه من با تخیل خود به گوشه و کنار این مملکت و مردم محروم سری بزنند و از نزدیک زندگی آنان را ببینند و برای آنها متاثر و به یاری آنها بشتابند.
آثار نوشتاری:
از جمله کتابهایی که یادگاری از زحمات و خدمات دکتر رحیم رئیسی است، کتابی با عنوان یادگاری از گذشته و کتابی دیگر ” تلخ و شیرین” است که به همت سید جواد هاشمی دهکردی به چاپ رسیدهاند، در این کتاب علاوهبر معرفی شخصیت و شان و مقام والا و انسانی آقای دکتر رحیم رئیسی و انعکاسی از زحمات وی از دوران نوجوانی تا زمان بازنشستگی در مناطق محروم است.
یک دیدگاه ارسال کنید